Vuoden 2017 tietokilpailun tekstit

Kesällä 2017 kisaillaan taas. Tässäpä Matti Puolitaipaleen antamat kotiläksyt:

• Iijoen kutsu
  • Muuttunut selkonen
  • epätietoisuuden talvi
  • Iijoelta etelään
  • Pato murtuu
  • Hyvästi Iijoki
  • Pölhökanto Iijoen törmässä

Ilmoittautumiset Matille!
puh. +358 50 436 0079

Matilta saa myös tietoa kilpailusta.

Rohkeasti vain kisaan mukaan!

Kesällä 2017 järjestetään perinteisen kisan lisäksi uudenlainen Päätalo-visa

Ensimmäisen kerran perjantaina 7.7. klo 18 seuran jäsentapaamisen yhteydessä ja toisen kerran lauantaina Wanhassa myllyssä klo 21.30

Tässäpä visan järjestäjien, Sari Keskimaan ja Maija Saviniemen info:

Saamme mainita, että uudenlainen Päätalo-visa järjestetään ensimmäistä kertaa ensi kesänä kaikille pyöreäpäisille, sakeaverisille tai muuten vain aloitteleville Iijoki-sarjan lukijoille. Kysymysten aiheena on Nuoruuteni savotat -teos.

Hummoorilla höystettyihin kysymyksiin ei tarvitse osata vastata omin sanoin, vaan monivalinnoista valita räiskitään oikeat vaihtoehdot. Kysymyksissä tuodaan esiin kirjasta joitakin mehevimpiä murremuotoiluja ja muuta mukavaa, joten pohjatietoja ei tarvita. Vähempihi hummeeti riittää.

Jokainen vastaa omasta puolestaan, eli kyseessä on yksilökisa. Vastaaminen on helppoa ja nopeaa, ja nopeimmin vastannut voittaa. Monivalintakysymyksiin pääsee vastaamaan tietovisan aikana kirjautumalla älypuhelimella tai muulla mobiililaitteella osoitteessa https://kahoot.it.  Osallistuminen ei ole vaikeaa, ja siihen annetaan ohjeita vielä visan alkajaisiksi.

Kisaan voi osallistua omalla nimellään tai - jos jo etukäteen nolostelee mahdollisia vääriä vastauksia - vaikka nimimerkillä. Kisailemaan on lupautunut myös Vilja Päätalo. Tärkeintä ei ole jalo kilpailu, vaan mahoton huppailu ja lystäily Päätalon rikkaan kielenkäytön ympärillä. Voitte muistella semmoisia terveisiä tuttavillenne, joita osallistuminen saattaisi kiinnostaa. Tulkaahan itsekin kokeilemaan, sattuvatko arvaukset kohdalleen vai onko kyseessä varma tieto.