Laita terviisiä

Tänne voit huoletta jättää terveisiä Päätalo-seuralle. Toivomme, että tekstit ovat Päätalo-hengen mukaisia, mukavia, rakentavia, innostavia. Ylläpitäjä varaa oikeuden poistaa asiattomat tekstit.

4. elo, 2017

Marjatta 4H-Puoti

Hei

Täällä 4H-Puotissa ei ole yhtään kahden viimevuoden Päätalosanomaa. Voisitteko toimittaa niitä meille. Asiakkaat kyselee...

Marjatta

8. touko, 2017

Salme Koskelo

Veli Nuutiselle

Päätaloviikko on aina heinäkuun ensimmäisellä viikolla, joten uskoisin, että myös 2019.

8. touko, 2017

Veli nuutinen

Joko on tiedossa 2019 päätalopäivien päivämäärä. Kallen suntymästa tulee silloin 100 vuotta

23. huhti, 2017

Salme Koskelo

Kiitos Aila huomiostasi. Sivuillamme on linkki tarinasoittimeen. Linkkiä painamalla pääset valitsemaan, että voit avata sen uudelle välilehdelle. Tarinasoitin on aika yksinkertainen ohjelma. Välitän kysymyksesi Ainille ja Jormalle, jotka ovat tehneet sisällön.

19. huhti, 2017

Aila Kiviniemi

Hei. Avasi,me innoissamme mobiiliopastuksen, tarkoituksena kokeilla osaamistamme. Eihän sitä ollut. Kun suurensimme kuvan lähempää tarkastelua varten, emme päässeet lähtöpaikkaan takaisin vaan piti alkaa aina alusta.

Meidänhän se vika on kun emme osaa käyttää näitä juttuja. Mutta epäilemme, että meidänlaisia on muitakin, osaamattomia.

Siksipä kysäisen, että onko mahdollista laatia selkokielinen käyttöopas heti kotisivulta selkeästi näkyvän linkin taakse? Ehkä siellä jossain sellainen onkin mutta eipä meidän kaihisiin silmiin osunut.

Kuvat olivat hyviä ja mielenkiintoinen kokonaisuus varmasti, kunhan jaksamme käydä läpi. Vaikeaa ja hidasta vain on hyppiä aina alkuun.

Kiitos.

23. maalis, 2017

Salme Koskelo

Kiitos Anu ideastasi. Välitän tämän seuran hallitukselle.

23. maalis, 2017

Anu

Hei! Olisi kiva jos Päätalo seura näkyisi myös Instagramissa, olisi ihanan piristävää nähdä siellä myös Kalle Päätaloa.

14. maalis, 2017

Salme Koskelo

Kiitos kysymyksestä, Helmi Kosonen. Täytyypä tällä kertaa vastata, että en tiedä, mutta otan selvää.

14. maalis, 2017

helmi kosonen

No alan tässä terviisitytöks...terviisit Tampereelta!

Mihin loppuivat kirjoituskilpailut, vai loppuivatko? ei oo näkynä miun silmille : )

28. joulu, 2016

Salme Koskelo

Tässä:http://www.taivalkoski.fi/palvelut/yhteystiedot-ja-henkilosto

28. joulu, 2016

Kari Inkilä

Mistähän vielä löytäisin instituutin sivut?

27. joulu, 2016

Salme Koskelo

Kari Inkilälle: kaikki sadut säilytetään Päätalo-instituutin arkistossa. Instituutin johtaja, Kati Koivukangas, voinee auttaa tässä asiassa. Yhteystiedot löydät instituutin sivuilta.

27. joulu, 2016

Kari Inkilä

Tyttärentyttäreni Hilla Inkilä osallistui Naperofinlandiaan kymmenisen vuotta sitten ja voitti oman sarjansa poikkeuksellisesti kahdella sadulla. "Meren taikaa" on tallella, mutta toinen on kadonnut, nimikin on häipynyt muistista. Olisiko mahdollista millään
tavalla saada sitä joko paperilla tai sähköisesti?

4. heinä, 2016

Salme

Päätaloviikon ohjelman linkki oli vanhentunut, kun kunnan sivuja on uudistettu. Kiitos, että huomautitte! Nyt pitäisi toimia.

4. heinä, 2016

Raija Korpelainen

Päätaloviikon ohjelma ei aukea mistään linkistä. Vaikka monesta paikasta löytyy teksti että Tästä löydät linkin...ei siinä ole linkkiä.Korjaatteko asian, kuulin tuttavilta ettei kukaan heistäkään ole löytänyt ohjelmaa. Sitä ei näytä olevan facebooksivuillannekaan.

26. touko, 2016

Päätalofani

Kiitos vastauksestasi, Salme! Molemmat tapahtumat kiinnostavat tosi paljon, mutta valinta pitää nyt vain tehdä kahden hyvän välillä.
Onneksi annat toivoa, että kyseiset tapahtumat uusittaneen ensi kesänä.Ylipäänsä ohjelmisto vaikuttaa olevan kokonaisuudessaan hyvin kiinnostava, joten kiitos siitä teille kaikille jo etukäteen!

18. touko, 2016

Salme Koskelo

Päätalofanille: Kiitos kysymyksestäsi. Näyttävät olevan päällekkäin nuo jutut. Tapahtumia on viikon aikana paljon, joten aina jotakin on päällekkäin. Järjestelytoimikunta on yrittänyt asettua vierailijoitten asemaan ohjelmaa suunnitellessaan. Aika moni
tulee paikalle viikon loppupuolella, joten sinne on väkiselläkin ruuhkaa. Nyt ei auta muu kuin tehdä valinta. Uskon, että molemmat jutut ovat semmoisia, että ne voidaan uusia vaikkapa seuraavana kesänä. Näille päivillehän voi osallistua vaikka joka vuosi.

18. touko, 2016

Päätalofani

Ovatko Syötteen retki ja Päätalolaiset hahmot Kallioniemessä päällekkäin? Molemmat on ainakin ennakkoilmoittelussa merkitty perjantaille.Haluaisin osallistua molempiin tapahtumiin?

27. tammi, 2016

Salme Koskelo

Kiitos Timolle viestistä. Yritin vastata sähköpostin kautta, mutta ei onnistunut, joten vastaan täällä. Otamme kiitollisuudella vastaan juttuja. Voit lähettää ne sähköpostilla vaikkapa minulle, salme.koskelo@gmail.com.

27. tammi, 2016

Timo Kylmäluoma

Minulla olisi yksi"tekele"nimeltään ,Kämppäemäntä,jonka voisin lähettää julkaistavaksi,Päätalo-sanomissa,jos vain kelpaa.Minun"kielitaitoni"on oikeinkirrjoituksen osalta,niin ja näin,mutta jos on täysin toivoton "tekele"jättää julkaisematta. En tiedä minne
osoittaisin,"emäntäni" joten jos kiinnostaa saisinko osoitteen. Kiitos.

2. marras, 2015

Salme Koskelo

Kiitos Jouko Knuutinen yhteydenotostasi. Olen Päätalo-seuran hallituksen jäsen, joten voinen vastata tähän kysymykseen. Olen ymmärtänyt, että ensi kesän vohkasu on viimeinen, jonka seura itse järjestää. Sen järjesteleyvastuuta on tarjottu paikalliselle
urheiluseuralle. Ensimmäisestä vohkaisusta osallistujat saivat T-paidan. Nyt ajattelimme antaa mitalin viimeisen Päätalo-seuran järjestämän kisan muistoksi. Kysymys on siis vain muistosta, ei palkitsemisesta.

2. marras, 2015

Jouko Knuutinen

Tuolla oli sanottu, että ensi kesän Herkon Vohkasussa jokainen osallistuja saa mitalin. Miksi?

Juoksijat haluavat kunnioittaa niitä entisajan ihmisiä, jotka joutuivat tekemään taivalta jalan. Juoksijat tekevät taipaleen lenkkitossuissa kestopäällystetietä pitkin välillä urheilujuomaa nauttien. se on lastenleikkiä siihen miten aikoinaan jouduttiin taivalta
tekemään. Ne entisajan ihmiset ansaitsisivat sen mitalin. Riitukin teki kerran edestakaisen kävelymatkan raskaana ollessaan jauholapun vuoksi.

Jos osallistun juoksuun, en ota mitalia vastaan.

14. syys, 2015

Salme Koskelo

Kiitos Raili Väisänen viestistäsi! Ensi kesänä järjestetään oma jäsentapaaminen perinteisen tyylin kannattajille ja oma fb-ryhmäläisille.

14. syys, 2015

Raili Väisänen

Ensikesäksi perinteiset Päätalo seuran jäsenien tapaaminen olisi toiveissa. Monella muullakin, kuin minulla. Kiitos jo etukäteen!