Koko perheen kulttuuriviikko

Päätaloviikon historiaa

Taivalkosken kotiseutupäivät alkoivat 1974 Joki-Jussin päivinä. 80-luvun alussa nimi muuttui Päätaloviikoksi. Päätaloviikko on koko perheelle tarkoitettu kulttuuriviikko.

Kalle Päätalo -seura, Päätalo-instituutti ja Taivalkosken kunta ovat Päätaloviikon vastuullisina järjestäjinä yhteistyössä muiden paikallisten yhteisöjen kanssa.

Aikojen kuluessa päivien jatkuvasti monipuolistuvaan ohjelmaan on kuulunut muun muassa lukijatapahtumia, jäsentapaamisia, näytelmiä, näyttelyitä, konsertteja, seminaareja, työnäytöksiä, kilpailuja ja retkiä Kallioniemeen ja Kalle Päätalon historiaan liittyviin kohteisiin. Viikon ohjelmassa on huomioitu myös tapahtumia perheen pinimmille.

VUODEN 2015 PÄÄTALOVIIKKO

Vuoden 2015 Päätaloviikolla kävi  noin 6800 Kalle Päätalon kirjallisuudesta kiinnostunutta.

Vuoden 2016 Päätaloviikolla kävi noin 8500 henkeä

Vuoden 2017 Päätaloviikolla kävi noin 7100 henkeä

Vuoden 2018 Päätaloviikolla kävi noin

Vuoden 2019 Kalle Päätalo 100 vuotta Päätaloviikolla kävi noin 10000 henkeä