Kilpailu

Tuotesijoittelukisa

Kaleva, Koskenlaskija ja Viktoria Verke. Kaikki nämä ja monta muuta
nimeä mainitaan Kalle Päätalon mittavassa tuotannossa.

Oletko parhaillaan lukemassa Iijoki-sarjaa tai onko se Sinulle jo
ennestään hyvinkin tuttu? Osallistu kilpailuun, jossa on tavoitteena
löytää mahdollisimman monta tuotetta tai tuotemerkkiä, jotka Kalle
Päätalo mainitsee Iijoki-sarjassaan. Erityisesti meitä kiinnostavat
sellaiset tuotteet, jotka eivät ehkä ensimmäiseksi tule mieleen, kun
Päätalon tuotannosta puhutaan.

Kisaan kannattaa osallistua oman aivoverryttelyn lisäksi ihan jo
senkin vuoksi, että kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan
Päätalo-aiheinen tuotepalkinto.

Ilmoita havaintosi ja siihen liittyvä tekstikatkelma (vähintään kirjan
nimi + sivunumero) sähköpostitse osoitteeseen
instituutti@taivalkoski.fi perjantaihin 31.8. mennessä.

Kilpailun yhtenä tavoitteena on löytää ideoita mahdollisten Päätalon
juhlavuoden sponsoreiden löytämiseksi. Toivomme kisaan vilkasta
osallistumista.

Tietokilpailu 2018 kotiläksyt

Uudet kotiläksyt vuoden 2018 tietokilpailuun on annettu. Ensi vuonna kisataan 30.kerran. Tällä kertaa on vuorossa Koillismaa-sarja Tietokilpailu 2018

Koillismaa
Selkosen kansaa
Myrsky Koillismaassa
Myrskyn jälkeen
Mustan lumen talvi

Jäsentapaamisen yhteydessä pidetty uusi tietovisa kiinnosti. Tulisikohan siitä uusi perinne Päätalopäiville?

Uutta!

Vieraile Kallen työhuoneessa ja lapsuuskodissa uudella tavalla!

Kallioniemessä voi kokeilla mobiiliopastusta. EU:n maaseuturahaston tukema Tarinasoitin- hanke on tuottanut Koillismaan Leaderin rahoituksella ensimmäisen version mobiiliopastuksesta. Tätä varten Kallioniemessä on ollut kaksi iPadia, joilla on voinut avata Tarinasoitin- ohjelman ja saada sen avulla omatoimisen opastuksen omaan tahtiin Kallioniemen ja myös Päätalokeskuksen kohteissa. Hanketta ovat olleet toteuttamassa Aini Vääräniemi ja Jorma Räisänen.

Tuotokseen voi käydä tutustumassa osoitteessa http://tarinasoitin.fi/kallepaatalo.

Vuosikokouksesta poimittua

Vuoden 2017 sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Päätalokeskuksessa Taivalkoskella 23.4.2017. Seuran hallitukseen valittiin uutena jäsenenä Osmo Buller Aini Vääräniemen tilalle. Hallituksen järjestäytymiskokouksessa Osmo Buller nimettiin seuran varapuheenjohtajaksi.

Lue koko toimintakertomus täältä Yhdistys

Seura julkaisee Päätalosanomat-lehteä, joka postitetaan keväällä jäsenille. Päätalosanomia ja lehden aikaisempia numeroita myydään paikallisissa myyntipisteissä sekä Päätaloviikon aikana. Lehtiä voi myös tilata seuran sihteeriltä. Päätalosanomat Lehtien sisällöt

Kuulolla

28. Huhti, 2017

Viisikanta rakennussuojelupalkinto Kallioniemelle

Kiitos Kallioniemi-säätiölle arvokkaasta työstä!Kalle Päätalon lapsuuskodin ja sen ympäristön säilyttäminen on meidän kaikkien yhteinen asia. Lue ELY-keskuksen tiedote Arssinointia sivulta, jonne pääset otsikkolinkin kautta.

3. Joulu, 2015

Leenan ja Kallen liitto

Selailin vanhoja Päätalosanomia. Niissä on paljon tietoa Kalle Päätalon elämästä ja ystävistä, sekä seuran tapahtumista. Vanhoja lehtiä voi tilata yhdistyksen sihteeriltä, Anne Hoikkalalta, jonka yhteystiedot löydät Yhdistys-sivulta.